יום ד', ו’ באב תשע”ח
    לאתר הבית  |  דף הבית  |  הרשמה לרשימת תפוצה  |  יצירת קשר  |  אודות  |  לבלוג  |  לוידיאו יד שרה  |  לפייסבוק  |  English  |  תרום עכשיו  
 
 
אהרון בא להתנדב בחדר הפיזיותרפיה
במהלך השתלמות מדריכי מרכז המבקרים בבית יד שרה - מדריכי מרכז חוויית הנתינה הישראלית - הם פגשו בשיקומון את אהרון, עולה חדש מארה"ב - וקיימו ראיון בזק * התברר כי אהרון בא להתנדב בחדר הפיזיותרפיה והוא אף מבקש להמשיך וללמוד בישראל על העצמת אנשים בעלי מוגבלויות * כאן בצילום: עם המדריכה מלכה מלמד * למוסף המיוחד למרכז המבקרים בחדשות השבוע ביד שרה - הקישו כאן * צילם: מדריך המרכז המתנדב אלי כהן
קרא עוד...
תגובות: 0   צפיות: 2
 
 
 
 
 
 
"יד לתעסוקה שווה": עם יד שרה, עכשיו זה קורה * הופכים נגישות למציאות ויוצרים סביבת עבודה המאפשרת תעסוקה לאנשים בעלי מוגבלויות
כך פועלת יד שרה להביא לשילוב אנשים עם מוגבלות בתעסוקה בהליך מהיר ומתגמל למעסיק * כאן: מתוך מסרי הקמפיין המשותף "יד לתעסוקה שווה" של יד שרה, המשרד לכלכלה ולתעשייה והביטוח הלאומי * הועלה לפייסבוק בימים בהם נתוני נציבות שיוויון זכויות לאנשים עם מוגבלויות מעידים כי הצורך ביצירת נגישות המאפשרת תעסוקה שווה - חיוני יותר מאי פעם * תודה למתנדבים שלנו השוקדים על תיקון קשת רחבה של כלים המאפשרים נגישות לאנשים בעלי מוגבלויות
קרא עוד...
תגובות: 0   צפיות: 771
 
התנדבות - מוסף מיוחד * על האווירה, המסגרת המשפחתית, הסיפוק בנתינה
ברוכים הבאים למוסף המיוחד של יד שרה להתנדבות - הקישו כאן * כל האתגרים * כל הביקושים החמים * יומני מתנדבים * הדיווחים מן השטח על האווירה המשפחתית בסניפים * מה הם כותבים לנו על חווית הנתינה * איך להגיע לראיון ראשון ולמי פונים * האדם הנכון למשימה הנכונה - כך מבוצעת התאמה * כל מה שרציתם לדעת - במוסף ההתנדבות שלנו * שלכם ולשרותכם *בצילום: חוגג התנדבות בארגון המציין 40 שנות נתינה * בטלפון: *6444 - להתנדבות * במייל: brandye@yadsarah.org.il
קרא עוד...
תגובות: 0   צפיות: 0
סמדר הונציקר, סטודנטית לריפוי בעיסוק, צילמה. תמי ימין שיגרה עם מתכון מקבוצת אפייה בשיקומון נתניה * האוירה בקבוצת האפייה: פעילה ומחברת * מתכונים נוספים מסניפי יד שרה- לצד תיאורי הערך המשמעותי בריפוי בעיסוק - יתקבלו בתיאבון וברכה

היעד: יצירת מסגרת מותאמת בה יוכלו חברות הקבוצה לחזור ולעסוק באפיה, עיסוק פנאי שבעבר היה משמעותי עבורן וכיום חלקן לא מסוגלות לעסוק בו בעקבות המגבלה. במהלך הקבוצה אנו עובדות על "מיומנויות תהליך" המתבטאות במעקב אחרי המתכון והכנתו לפי השלבים השונים, תוך שימוש בכלים וחומרים מגוונים. תוך כדי הכנת המתכון אנו משלבות עבודה מוטורית של גפיים עליונות וכן עבודה חושית של מגע, ריח וכמובן טעם. כמו כן אנו עובדות על עבודת צוות כך שכל אחת תורמת כפי יכולתה לתוצר המשותף- כולן שותפות פעילות. משתתפות הקבוצה מתבקשות להביא מתכונים פשוטים שהן אוהבות, כך שבכל מפגש מכינים מתכון שמשתתפת אחרת הביאה, מה שמעודד השתתפות פעילה והרגשת שייכות. ערך מוסף שנוצר בקבוצה הינו גיבוש והשתתפות חברתית, במהלך פעילות הקבוצה המשתתפות מדברות ומספרות כל אחת מנסיונה ומסיפור חייה, מעלות זכרונות מהילדות מהבישול של אמא וכן מהבישול שלהן לילדיהן. השיחה מביאה להעמקת ההיכרות וחיזוק הקשרים. המשתתפות מקבלות את המתכון וכן פתקים לרשימת הערות תוך כדי, בתקווה שיוכלו להמשיך ולהכין את המתכון גם בביתן. את הקבוצה מעבירה סמדר הונציקר סטודנטית שנה ד' לריפוי בעיסוק שנמצאת בהכשרה מעשית בשיקומון, בהדרכת יעל גילוץ- מרפאה בעיסוק. הקבוצה הינה חלק מהתנסות בהנחיית קבוצות, כלי טיפולי עיקרי בשיקומון. עוגיות הפתעה/ קרין גורן: מצרכים: 1 כוס אגוזי מלך טחונים 1 כוס קמח קמצוץ מלח 1 כפית תמצית וניל 2 כפות שטוחות של סוכר 100 גרם חמאה קרה חתוכה לקוביות 1 כף דבש 25 אגוזי לוז/ פקאנים/ צימוקים – מצופים שוקולד אבקת סוכר כלים דרושים: קערה גדולה כוס מדידה כפית כף תבנית נייר אפייה הוראות הכנה: מחמים תנור ל-160 מעלות מערבבים את אגוזי הלוז ו 2 כפות מהקמח, מוסיפים את יתרת הקמח, מלח, תמצית וניל, סוכר וקוביות מרגרינה עד לקבלת תערובת פירורית, מוסיפים דבש ומעבדים עד קבלת בצק אחיד. מגלגלים את הבצק לכדורים בגודל עגבניית שרי. משטחים כל כדור ל"פיתה", מניחים את האגוז/ צימוק המצופה במרכז, עוטפים בשולי הבצק ומגלגלים מחדש לכדור. מניחים באופן מרווח על תבנית מרופדת בנייר אפייה. אופים כ- 20 דקות, עד שהעוגיות מתחילות להזהיב, מצננים, מפזרים אבקת סוכר ומגישים.